Proslavljen dan Županije Zapadnohercegovčke i HZHB

Dan Županije Zapadnohercegovačke i Dan Hrvatske zajednice Herceg-Bosne u srijedu su svečano proslavljeni u Širokom Brijegu.

Proslavu je organizirala Vlada ŽZH, a program je u 11 sati započeo polaganjem vijenaca i molitvom na Trgu širokobrijeških žrtava. Vijenac su položili predstavnici županijske vlasti ŽZH, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i predsjednik skupštine ŽZH Ante Mišetić, kao i predstavnici Veleposlanstva RH u BiH, dok je molitvu predvodio širokobriješki župnik fra Stipe Biško.

Ispred HSP dr. ANTE STARČEVIĆ BiH proslavi su nazočili predsjednik Milijan Nakić i novoizabrana zastupnica u skupštini ŽZH Marija Lovrić.

Proslava Dana Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Dana Županije Zapadnohercegovačke nastavljena je u kinu “Borak”, gdje je održana svečana sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke. Brojnim nazočnima obratili su se predsjednik Skupštine ŽZH Ante Mišetić, koji je svečanu sjednicu proglasio otvorenom, zatim predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Vladimir Šoljić te predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

Svečanu sjednicu glazbenim brojevima uveličao je ženski zbor i tamburaški orkestar Glazbene škole Široki Brijeg.

Be the first to comment on "Proslavljen dan Županije Zapadnohercegovčke i HZHB"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević