Potvrđeni rezultati Općih izbora 2018. godine

06.11.2018. godine u Sarajevu – Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora 2018. godine.

Sastavni dio odluke je detaljan tabelarni prikaz rezultata za svaki izborni nivo, po osnovnim izbornim jedinicama, biračkim mjestima, političkim subjektima i kandidatima.

Potvrđeni rezultati ne sadrže dodjeljen po jedan mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Jučer je Centralna izborna komisija BiH postupajući po rješenjima Apelacionog odjela Suda BiH izmjenila utvrđene rezultate Općih izbora 2018. godine. Izmjene su u vezi sa primjenom člana 10.1 stav (3) i člana 11.1 stav (2) Izbornog zakona BiH koji se odnose na zastupljenost konstitutivnih naroda u Predstavničkom domu PFBiH i Narodnoj skupštini RS. Nedostajući mandati će biti dodjeljeni dopunskom odlukom.

Potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba .

Na ovim općim Izborima HSP dr. ANTE STARČEVIĆ BiH je nastupila u koaliciji s HDU BiH, koja je osvojia ukupno 1882 glasa, te je osvojila jedan mandat u Skuštini Zapadnohercegovačke Županije, a koaliciju će predstavljati naša članica i dosadašnja vijećnica Marija Lovrić.

Be the first to comment on "Potvrđeni rezultati Općih izbora 2018. godine"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević