Prije 200 godina rođen jedan, jedinstveni i neponovljivi dr. Ante Starčević

Doktor Ante Starčević, naš OTAC DOMOVINE, rođen je na današnji dan prije 200 godina. Istaknuti hrvatski političar koji je svoje djelovanje posvetio narodu i kao pravi otac učio svoj narod kako sačuvati svoj identitet i vlastite vrijednosti u jednom specifičnom vremenu. Zagovarao je samostalnost i postavio temelje hrvatskog državnog prava.

Otac domovine, političar, književnik i utemeljitelj Stranke prava, bez ikakve je dvojbe najznačajniji hrvatski političar devetnaestog stoljeća, te uopće jedan od najznačajnijih političara u suvremenoj hrvatskoj povijesti.

Za nas Hrvate koji živimo u Bosni i Hercegovini danas,u to vrijeme kazao je kako: “U Bosni živi strana našega najčišćega, najnepokvarenijega naroda, koji lakše može biti bez nas, negoli mi bez njega. Za nas je njegov život znamenitiji negoli pariških proletera i njemačkih mudraca, njegovo je naravno stanje za nas korisnije i potrebitije negoli zapadna civilizacija koja smućuje pamet, truje srce i ubija nam život.”

Poznata njegova izreka je:

“Ako narod ne razazna bolje od gorih, bit će mu kako i do sada.”

Ponosni smo što upravo naša stranka u nazivu nosi ime Oca domovine i trudimo se i nastaviti ćemo se truditi uvijek ukazivati na nepokolebljive činjenice i predlagati promjene, ustrajno i s ponosom, baš kao što je to činio i dr. Ante Starčević.

Bog i Hrvati!

Be the first to comment on "Prije 200 godina rođen jedan, jedinstveni i neponovljivi dr. Ante Starčević"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević