Održan sastanak Predsjedništva HNS-a BiH

Danas je u Mostaru Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora održalo redovitu sjednicu. Ispred HSP dr. Ante Starčević BiH, sastanku Predsjedništva nazočio je predsjednik Milijan Nakić.

Na sjednici se raspravljalo o stanju pregovaračkog procesa o izmjenama Izbornog zakona BiH, ukupnoj trenutnoj političkoj situaciju te usvajanju zaključaka Europskog vijeća.

Hrvatski politički predstavnici pozdravili su razgovor o BiH na visokoj razini EU te usvajanje zaključaka Europskog vijeća. HNS je iskazao zahvalu premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću kao i dužnosnicima Vlade.

Također se pozvalo na nastavak pregovaračkog procesa. HNS BiH je istaknuo kako jasno i nedvosmisleno podržava demokratske institucije i demokratske procese te potvrđuje kako se još uvijek nisu realizirali svi nužni formalno pravni-uvjeti za održavanje demokratskih izbora. Neustavne odredbe Izbornog zakona BiH koje je Ustavni sud BiH stavio van snage još uvijek nisu implementirane.

Mi, iz HSP dr. Ante Starčević BiH smatramo da će međunarodna zajednica donijeti izborni zakon koji je neophodan za opstanak Bosne i Hercegovine, a isto tako željno očekujemo i tehničke izmjene koje bi garantirale poštene izbore što bi omogućilo da unutar Hrvatskog korpusa stranke počnu provoditi svoje programe i dobiti legitimne predstavnike.

Be the first to comment on "Održan sastanak Predsjedništva HNS-a BiH"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević