Hrvatski narodni sabor u svim budućim aktivnostima nastupa kao jedinstven politički blok hrvatskog naroda u BiH


Danas je održan sastanak predsjedništva HNS-a, na kojem je sudjelovao i predsjednik HSP dr. ANTE STARČEVIĆ BiH Milijan Nakić.

Predsjedništvo HNS smatra kako su stranke HNS-a, sukladno rezultatima izbora, jedini nositelj hrvatskog izbornog legitimiteta nakon općih izbora 2018.

Predsjedništvo HNS smatra kako Željko Komšić nije legitimni hrvatski predstavnik u Predsjedništvu BiH, te njegov izbor predstavlja grubo kršenje Ustava BiH i Daytonskog sporazuma naročito imajući u vidu njegovo negiranje konstitutivnosti kao temeljnog ustavnog načela na kojem je ustrojena Bosna i Hercegovina. Njegov izbor je ne samo čin grubog kršenja hrvatskih ustavnih i konstitutivnih prava, nego i rušenje temelja Bosne i Hercegovine.Za Hrvate to više nije samo političko i ustavnopravno pitanje, nego pitanje nacionalne slobode, dostojanstva, samobitnosti i opstojnosti.

Stoga je Predsjedništvo HNS jednoglasno opredjeljeno da HNS u svim budućim aktivnostima nastupa kao jedno tijelo, odnosno jedinstven politički blok hrvatskog naroda u BiH.

Predsjedništvo HNS smatra kako u ovom trenutnu ne postoje ustavni i zakonski uvjeti za implementiranje izbornih rezultata. Pozivamo legitimno izabrane predstavnike ostala dva konstitutivna naroda kao i predstavnike međunarodne zajednice da zajednički postignemo dogovor oko Izmjena Izbornog zakona BiH na načelima legitimnog predstavljanja na svim administrativno političkim razinama, sukladno odluci Ustavnog suda BiH. Predsjedništvo HNS još jednom naglašava neupitnu opredjeljenost za europsku budućnost Bosne i Hercegovine.

Be the first to comment on "Hrvatski narodni sabor u svim budućim aktivnostima nastupa kao jedinstven politički blok hrvatskog naroda u BiH"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević