Održana 16. sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora

Predstavnici HSP dr. Ante Starčević Bosne i Hercegovine sudjelovali su u radu Hrvatskog narodnog sabora (HNS) koje je danas održalo  16. sjednicu u Mostaru. Predsjedništvo HNS-a je na sjednici komentiralo aktualnu političku situaciju te analiziralo trenutno stanje braniteljske populacije.

Trenutna situacija u BiH je krajnje ozbiljna, jer se javlja kriza na svim nivoima vlasti. HNS će se i dalje boriti da projekt Bosne i Hercegovina opstane, kao i njezin put u Europsku uniju, kao i za promjene Izbornog zakona.

Raspravljalo se i o zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja,koji su sve više na udaru.
Predsjedništvo se osvrnulo i na proces šestorice predstavnika HVO-a u Haagu, te je dalo punu potporu optuženim u dokazivanju nevinost pred Haškim sudom te još jednom pozvalo nadležne institucije da završe istragu u slučajevima koji još nisu završeni, posebno je spomenut nerazriješeni slučaj nestanka generala Šantića.

Predstavnici HSP dr. Ante Starčevića su zabrinuti, jer rješavanje svih navedenih problema ide jako sporo, što doprinosi sve težem stanju branitelja u Bosni i Hercegovini, te će nastaviti sugerirati da se navedeni problemi čim prije riješavanju.

Be the first to comment on "Održana 16. sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević