HSP AS: NIŠTA ŽENI NE MOŽE OSIGURATI POŠTOVANJE I RAVNOPRAVNOST KAO ŽELJENO RADNO MJESTO I IZVOR PRIHODA

HSP AS: NIŠTA ŽENI NE MOŽE OSIGURATI POŠTOVANJE I RAVNOPRAVNOST KAO ŽELJENO RADNO MJESTO I IZVOR PRIHODA

‘Možemo svake godine obilježavati Međunarodni dan žena, obasipati žene lijepim željama preko društvenih mreža i uživo im poklanjati cvijeće, ali ako žene to ne osjećaju i ostala 364 dana, sve ovo pada u vodu. A žena je poštovana ako joj društvo i država omoguće da se bavi onim poslom za koji je talentirana i koji voli, te ako je se za to plati kao i njezine muške kolege’, poručuju iz HSP dr. Ante Starčević BiH.

‘Već par godina imam iskustva sa osnaživanjem žena kroz radionice koje održavam sa kolegicama za, najčešće, nezaposlene žene, te vidjeti što se događa kad ohrabrimo ženu i ona se nakon toga zaposli, iako je možda domaćica i po 20 godina, je čudesno i jedan je od osjećaja koji ne bih dala ni za što na svijetu. Žene počinju raditi čuda kad shvate koliko vrijede. Nažalost, društvene i političke prilike nisu nikako plodno tlo za ove teme, ali to ne znači da ne treba raditi na osnaživanju žena. Taman osnaživali i ohrabrivali jednu po jednu, veliko je’, poručuje Marija Ćeškić, zastupnica u Skupštini ZHŽ ispred HSP dr. Ante Starčević BiH.

Još jedna žena iz ove pravaške stranke, gradska vijećnica Grada Širokog Brijega Marija Lovrić poručuje: ‘Žena – sama riječ tako mnogo znači. Iako se od davnina žena smatrala manje vrijednom, žene su svojim trudom, radom i zalaganjem dokazale koliko vrijede. Svakodnevno to dokazuju. Kad pogledamo na svaki način doprinosimo društvu, bilo da smo samo majke, kućanice ili direktorice, svaka od nas je kraljica, jer svojom požrtvovnošću dokazujemo i pokazujemo da bez nas svijet ne bi bio isti. I kako fra Vendelin Karačić kaže u svojoj pjesmi „Stopanjica“, sa sigurnošću potpisujem „zato davno reče sveznalica od četeri kućna ćoška jedan stoji na čoviku tri ostala drži stopanjica“.

Drage žene! Sretan vam današnji, ali i svaki drugi dan! Ne odustajte od sebe, čak i kad vam okolnosti govore da bi trebale! Vi ste te koje donosite novi život, vi ste te na čijim leđima su podignute generacije i generacije, vi ste one koje omogućujete da se produži loza. Bez vas ništa ne bi bilo isto! Vrijedne ste i želimo da to znate! Sretan vam Međunarodni dan žena!

Be the first to comment on "HSP AS: NIŠTA ŽENI NE MOŽE OSIGURATI POŠTOVANJE I RAVNOPRAVNOST KAO ŽELJENO RADNO MJESTO I IZVOR PRIHODA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević