Predsjedništvo HSP dr. Ante Starčević, s ostalim članovima Hrvatskog Narodnog Sabora na radnom sastanku s Predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićom

Danas, 3. travnja, u Mostaru se sastalo Predsjedništvo HNS i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa izaslanstvom.

Izaslanstvno ispred HSP dr. Ante Starčević Bosne i Hercegovine, predvođeno predsjednikom Milijanom Nakićem, također je sudjelovalo na sastanku.

Na kratkom sastanku su komentirana otvorena pitanja, koje imaju Hrvati na ovim prostorima, kao i o promjeni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine,kojim bi se osigurala ravnopravnost svih naroda.

Svi članovi Predsjedništva Hrvatskog Narodnog Sabora konstatirali su kako je euroatlantski put Bosne i Hercegovine jedini ispravni put,

te je naglašeno realno očekivanje da Bosna i Hercegovina dobije status kandidata za članstvo u Europsku Uniju do kraja ove godine.

Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, naglasio je spremnost RH da pruži maksimalnu pomoć Bosni i Hercegovini na tom putu.

Također je izrazio hitnost donošenja novog izbornog zakona u BiH, kojima bi se jamičila dugoočekivana ravnopravnost tri konstitutivna naroda.

 

 

 

 

Be the first to comment on "Predsjedništvo HSP dr. Ante Starčević, s ostalim članovima Hrvatskog Narodnog Sabora na radnom sastanku s Predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićom"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević