Izvješće sa 24. redovne sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke

U ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine u 10 h je održana 24. redovna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke. Na dnevnom redu je bilo 12 točaka dnevnog reda. Kroz zastupnička pitanja, primjedbe i prijedloge naša zastupnica Marija Ćeškić je uložila zastupnički prijedlog za novčanom pomoći za rješavanje stambenog prostora obitelji jednog poginulog branitelja, Ministarstvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a na incijativu suboraca iz rata.

Usvojen je Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, za čije smo usvajanje glasovali. Također smo podržali Odluku o očitovanju na Nacrt Zakona o turizmu Federacije BiH, gdje nije data suglasnost istom od strane Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, budući da isti zakida grad i općine naše županije.
Također smo podržali usvajanje Odluke o očitovanju na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja, budući da se predloženim izmjenama i dopunama omogućava ubrzanje postupka ocjene zdravstvenog stanja što je u interesu kako poslodavca, tako i osiguranika na koje se medicinsko vještačenje odnosi.
Podržali smo i usvajanje Odluke o očitovanju na Nacrt Zakona o sigurnosti i zaštiti na radu Federacije BiH, uz 7 amandmana na isti nacrt, a vezani su većinom za podjeljene nadležnosti između županije i Federacije.
Na Izvješće o radu Skupštine Županije Zapadnohercegovačke za 2016. i Izvješće o radu Vlade Županije Zapadnohercegovačke za 2016. smo bili suzdržani.
Nadalje, podržali smo usvajanje Izvješća o radu: Županijskog pravobraniteljstva Županije Zapadnohercegovačke za 2016.godinu, Nezavisnog odbora za izvor i revizije Županije Zapadnohercegovačke za 2016.godinu te Javno zalbenog ureda za 2016.godinu.
Također smo podržali usvajanje Programa rada Skupštine i Vlade Županije Zapadnohercegovačke za 2017.godinu.

Be the first to comment on "Izvješće sa 24. redovne sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević