IZVJEŠĆE SA 22. SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA HRVATSKOG NARODNOG SABORA

U petak, 9.veljače 2018.godine, s početkom u 10 h, je održana 22. sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) u Mostaru, na kojoj su sudjelovali i članovi, predsjednik HSP dr. Ante Starčević BiH Milijan Nakić i Marija Ćeškić, zastupnica u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke.
Na dnevnom redu su se komentirale aktivnosti vezane za Izborni zakon, aktualna politička situacija kao i analiza trenutnog stanja na svim razinama vlasti.
Donesen je zajednički zaključak svih članica Hrvatskog narodnog sabora, a to je da minimum na kojem insistiraju predstavnici HNS-a oko Izbornog zakona je osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim administrativnim razinama vlasti sukladno odlukama Ustavnog suda BiH, a to znači osigurati legitimnost u izboru članova Predsjedništva BiH, domova naroda i kada je u pitanju Grad Mostar. Oko aktuelne političke situacije zaključili smo jednoglasno da je primaran strateški interes hrvatskog naroda u BiH euroatlantski put BiH.
Također je zaključeno da se izbori moraju raspisati 150 dana od izbora, to bi bio prvi tjedan petog mjeseca, da ćemo vrlo uporno i dalje zagovarati da postoji dovoljno vremena da se dogovorimo oko minimuma kojeg smo mi postavili kao minimum, što znači legitimno predstavljanje u Predsjedništvu, domovima naroda i kada je u pitanju Grad Mostar.

Be the first to comment on "IZVJEŠĆE SA 22. SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA HRVATSKOG NARODNOG SABORA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević