IZVJEŠĆE SA 30. REDOVNE SJEDNICE SKUPŠTINE ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine u 10 h je održana 30. redovna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke. Na dnevnom redu je bilo 6 točaka dnevnog reda.

Zastupnica u Skupštini ZHŽ ispred naše stranke Marija Ćeškić je podržala Prijedlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o policijskim službenicima Županije Zapadnohercegovačke (skraćeni postupak). Ovim izmjenama se uređuje mirovinski status i ostvarivanje prava policijski službenika. Podržan je i Prijedlog Odluke o usvajanju Akcijskog plana 2018.-2020. za provedbu Strategije razvitka Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2014.-2020, budući da se napokon radi o stvarnim projektima kojima će se raditi na razvitku ove Županije.

Podržali smo i Prijedlog Odluke o očitovanju na Prednacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, budući da se radi o osobama koje su bile zaposlene i ostale bez posla, odnosno o visini i vremenu trajanja naknade za osobe koje ostanu bez posla, kao i Izvješće o Javnoj raspravi Nacrta Zakona o slatkovodnom ribarstvu.

Zastupnica Ćeškić je bila sudržana na Prijedlog Odluke o utvrđivanju kriterija za raspoređivanje sredstava Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2018. godinu, namijenjenih za tekuće prijenose pojedincima, neprofitnim organizacijama i drugim razinama vlasti, budući da nismo bili upoznati sa kriterijima po kojima će se raspoređivati sredstva.

Be the first to comment on "IZVJEŠĆE SA 30. REDOVNE SJEDNICE SKUPŠTINE ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević