Godišnjica osnutka Hrvatske stranke prava

Lipanj 1861. dana 26. poznati govor dr. Ante Starčevića i objavljeno je osnivanje Stranke prava. Time su postavljeni temelji pravaštva, koji su i danas prisutni. HSP dr. Ante Starčević Bosne i Hercegovine utemeljena je na principima i na načelima našeg Oca Domovine dr. Ante Starčevića.

Svjedoci smo da se kroz povijest Stranka prava pokušavala na sve načine destabilizirati, da ne kažemo uništiti, a na području Bosne i Hercegovine, ciljano su osnivane stranke s različitim varijacijama, dok su sve s predznakom Hrvatska Stranka Prava, pokušavši na taj način umanjiti utjecaj istinskih pravaša.

No, vrijeme je najveći pokazatelj vrijednosti, tako je vrijeme pokazalo kako je trenutno Hrvatska Stranka Prava dr.Ante Starčević Bosne i Hercegovine, jedina ispravna opcija, opcija čije se vrijednosti pokazuju iz dana u dan, a koje će se tek pokazati na nadolazećim Općim izborima.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini se trenutno nalazi na sredini. Čeka na veliki posao, jer je stanje ozbiljno, ozbiljnije nego ikad ranije. Ne trebamo ljude koji su tu samo zbog svoje koristi, na vlasti trebamo ljude koji su odgovorni i koji mogu svojim zalaganjem potaknuti i preokrenuti trenutnu situaciju.

Vjerujemo kako će i hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini zasjati sunce u punom sjaju i da će se pravaštvo kao i uvijek do sada pokazati kao najbolja opcija, za početak jednog novog danas i još boljeg sutra, jer svi mi to zaslužujemo!

Be the first to comment on "Godišnjica osnutka Hrvatske stranke prava"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević