ILI ĆE SE VITI ILI NAS NEĆE BITI

 

Ovih dana smo svjedoci kako mediji, određene političke stranke kritiziraju navijanje Hrvata iz Bosne i Hercegovine za nogometnu reprezentaciju Hrvatske.
Smatramo da je naša dužnost, napraviti kratak osvrt na sva događanja.
Nije nam jasno kako se uvijek postupci Hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini ocjenjuju negativno, dok se npr. kad igra Turska , ako ćemo u nogometnom žargonu sasvim normalno na BH medijima doživljava kao „naša“. I naravno, kao i u svemu i u ovome imamo dvostruka mjerila.
Nekima očito smetaju hrvatski uspjesi, pa inspekcije kažnjavaju više nego obično radi isticanja hrvatskih obilježja, kao i bivšim sustavima, u kojima su nas vidjeli kako se mučimo, ali nikad ne predajemo.
Da je kojim slučajem danas Turska u polufinalu biste li zabranili javna okupljanja zbog Srebrenice? Odgovor znamo, naravno da ne biste i zato nam nemojte koristiti dvostruka mjerila.
Hrvatski narod odaje počast svim stradalima u ratu, ali nažalost prošlost ne možemo mijenjati, možemo mijenjati samo ono što je danas i možemo mijenjati naše sutra.
Umjesto da pokažete to veliko srce i kažete neka navijaju imaju i pravo, zbog skupljanja političkih poena za nadolazeće izbore radite populističke poteze i skupljate jeftine bodove.
Hrvatski narod je pokazao kroz povijest da je odolijevao i da će odolijevati raznim napadima, stoga svim nedobronamjernim ljudima poručujemo: ona će se ponosno i dalje viti!
Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji želimo čestitati na izvanrednom rezultatu i poželiti im mnogo uspjeha u večerašnjoj utakmici. Hrvati iz Bosne i Hercegovine su s Vama.

Be the first to comment on "ILI ĆE SE VITI ILI NAS NEĆE BITI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević