Čestitka povodom dana grada – Marija Lovrić, vijećnica, nositeljica liste Koalicije HSP dr. Ante Starčević BiH i HDU BiH

Meni je pripala čast da kao nositeljica liste Koalicije Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević BiH i Hrvatske demokratske unije BiH za Zapadnohercegovačku županiju uputim čestitku svim povodom 15.08. – dana grada Širokog Brijega i blagdana Velike Gospe.

Kao jedina žena nositeljica liste u Županiji Zapadnohercegovačkoj – shvaćam da je to velika čast i privilegija, ali i ogromna odgovornost. Činjenica jest da je još uvijek mali broj žena na odgovornim funkcijama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a i u cijeloj BiH.

Budući da sam i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Široki Brijeg voljela bih da se doista veći broj žena uključuje u javno djelovanje.

Ovdje moram pohvaliti  stranku HSP dr. Ante Starčević Bosne i Hercegovine, koja je i na prethodna dva izbora procesa, dala ženi priliku da bude nositeljica liste, što ne viđamo svakodnevno, kao i našeg koalicijske partnere, koji su podržali kandidaturu.

Smatram da su žene s naših prostora doista sposobne i koristim ovu priliku da ih pozovem na uključenje u javno djelovanje.

Široki Brijeg je grad koji se brzo razvija, prednjačimo po pitanju gospodarstva, ali smatram da isto tako neke osnovne stvari poput infrastrukture trebamo malo brže rješavati, kako bismo zadržali našu poziciju među visokorazvijenim sredinama Bosne i Hercegovine. Isto vrijedi i za Županiju. Svjesni smo da je dosta naših sugrađana otišlo i u druge zemlje trbuhom za kruhom, a to potvrđujemo s automobilima stranih tablica (većinom njemačkih), jer svi oni dolaze za blagdan Velike Gospe.  Potrebno je da priznamo da dosta naših građana odlazi, ali potrebno je i da svi mi damo svoj doprinos, da u budućnosti što više ljudi ostaje na svojoj rodnoj grudi,  te zajedničkim naporima stvorimo uvjete za kvalitetan i ispunjen život naših sugrađana.

Ovim putem bih htjela čestitati svim građanima i građankama dan grada Širokog Brijega i blagdan Velike Gospe, u ime HSP dr. Ante Starčević BiH, Koalicije HSP dr. AS BiH i HDU BiH i u svoje osobno ime. Isto tako upućujem čestitku i gradu Posušju. Proslavimo ga u miru, dostojanstveno.

Be the first to comment on "Čestitka povodom dana grada – Marija Lovrić, vijećnica, nositeljica liste Koalicije HSP dr. Ante Starčević BiH i HDU BiH"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević