Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg

U petak, 10.08.2018. je u kinu Borak održana svečana sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg povodom Dana grada Širokog Brijega.

U 10:00h na Trgu Širokobrijeških žrtava položen je vijenac i zapaljene su svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, a nakon toga su se uzvanici i gosti premjestili u Kino Borak, gdje se održala svečana sjednica Gradskog vijeća.

Klapa Dobrkovići program je započela izvođenjem himne ‘Lijepa naša’ na početku svečane sjednice Gradskog vijeća održane u povodu Dana grada Širokog Brijega-

Nazočnim se obratio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, kratko se osvrnuvši na rad u protekloj godini, od prošlogodišnje svečane sjednice.

U vidu videoprojekcije prikazano je izvješće o radu gradonačelnika Mire Kraljevića, nakon čega se i sam gradonačelnik obratio svima s par prigodnih riječi.

Nazočne je pozdravio i vikar Hercegovačke franjevačke provincije BDM fra Ivan Ševo, a pozdrave su uputili: Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca grada prijatelja, župan Vukovarsko-srijemske Županije Božo Galić i Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke. Također, pročitano je pismo generalnog konzula RH u Subotici i počasnog građanina Širokog Brijega Velimira Pleše. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bilo je prisutno izaslanstvo predvođeno hrvatskim članom Predsjedništva BiH, predsjednikom HNS i predsjednikom HDZ BiH dr. Draganom Čovićem.

Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Grada Širokog Brijega ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima. Javna priznanja Zlatna plaketa „Grb grada Širokog Brijega“ dodijeljena su:

  1. Ogranku Matice hrvatske  Široki Brijeg,
  2. Gospodarskom društvu VIBAR  d.o.o.Široki Brijeg,
  3. Zvonki Perki,posthumno
  4. Fra Dani Karačiću;

U ime svih dobitnika riječi zahvale i pozdrave nazočnima rekao je fra Dane Karačić.

Na svečanoj sjednici su nazočili i naši vijećnici Marija Lovrić, Kristijan Crnjac i Ante Ćužić

Program je vodio Marinko Karačić, novinar Radio postaje ‘Široki Brijeg’, a Svečanu sjednicu uživo je prenosila Radio postaja Široki Brijeg.

U povodu Dana grada iz tiska je izišao novi 29. broj informativnog biltena „Široki info“. Bilten se može u elektronskoj formi preuzeti na službenoj web-stranici Grada Širokog Brijega (www.sirokibrijeg.ba). Tiskani primjerak može se preuzeti na info-pultu na ulazu u zgradu Gradske uprave.

 

Slika preuzeta s www.bljesak.info

Be the first to comment on "Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević