Više od dvadeset godina poslije rata nije riješen status branitelja

 Ni dvadeset tri godina nakon zavšetka rata Bosna i Hercegovina nije riješila status branitelja. Nedopustivo je ovo što se događa. Vjerujemo kako su se u prošlosti događali veliki prospusti i da su se ovlasti zloupotrebljavale.

Stava smo da se napravi jedinstveni registar, kao i da se sve braniteljske udruge spoje u jednu zajedničku udrugu, jer su tim udrugama isplaćivana ogromna financijska sredstva iz proračuna općina, gradova, županija, Federacije, a da pri tome nije uopće vođena evidencija tko su ljudi koji su to dobili.

Smatramo kako je veliki propust što se događa sve ovo, jer da više od 20 godina, poslije nismo u stanju riješiti stvari koje su se trebale riješiti u prvih par godina, a ne čekati da prođu dva desetljeća.

Svjesni smo da nekim ljudima odgovara ovakvo stanje kakvo jest. Umjesto da se okrenemo budućnosti, mi i dalje tapkamo u prošlosti.

Dokle ovako dalje? Upućujemo svim odgovornim institucijama da „ne prelijevaju iz šuljeg u prazno“ nego da doista zasuču rukave i da krenu u rješavanje navedenog, te da ne guraju stvari pod tepih, jer se ne može tako vječno.

 

Be the first to comment on "Više od dvadeset godina poslije rata nije riješen status branitelja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević