Usvojen proračun ŽZH, Marija Ćeškić zastupnica HSP dr. Ante Starčević BiH jedina uložila amandman

Dvadeset prva sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, održana je u Širokom Brijegu 30. prosinca 2016. godine s početkom u 10 sati.

Na Dnevnom redu bilo je sedam točaka od kojih je važno istaknuti treću i četvrtu, a riječ je o Prijedlogu Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2017. godinu (hitni postupak), te Prijedlogu Zakona o izvršavanju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke  za 2017. godinu, također hitni postupak. Prijedlog proračuna iznosi 76.738.921KM, te ga je iznio i obrazložio ministar Kraljević. Jedini amandman na proračun uputila je zastupnica HSP dr. Ante Starčević BiH, Marija Češkić, koja je tražila smanjenje bruto plaća u 22 tijela na proračunu Županije Zapadnohercegovačke, među kojima Skupština, Vlada, ministarstva te zavodi, čiji zbroj iznosi 15.562.978,00 KM za 5%, od čega se dobije iznos od 778.149,35 KM te da se isti preraspodjeli na način da se 500.000,00 KM odvoji za otplatu duga, 100.000,00 KM nadoda za porodiljne naknade, te ostalih 178.149,35 KM pridoda za Tekuće prijenose za pomoć nezaposlenima.

“Županija grca u dugovima. Ako nastavimo ovako, dug će vraćati naši unuci. Ako ne napravimo bolne rezove, gdje će nam na početku biti teže, ali zato će kasnije napredovati Županija, bojim se da srljamo u ekonomsku propast.”, kazala je Marija. No, prijedlog je odbijen većinom glasova i to od 21 nazočnog zastupnika.

Ministar Kraljević je kazao kako je to socijalni proračun, da socijalni, ali za koga? Nigdje u medijima nismo mogli čuti, koliko je Županija Zapadnohercegovačka, doista u minusu? Možemo li proračun nazvati socijalnim, ako se više od polovine istoimenog proračuna odnosi na plaće zaposlenima u Županije?

Nakon glasovanja Proračun Županije Zapadnohercegovačke za 2017. godinu  je usvojen uz jedan glas protiv ( Marija Ćeškić) i četiri glasa suzdržana (Klub HDZ 1990 i Ivan Jurišić). Zakon o izvršavanju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke  za 2017. godinu  usvojen je uz četiri glasa suzdržana ( Klub HDZ- 1990 i Marija Ćeškić).

Ostaje nam pratiti izvršenje istoimenog proračuna, te se nadati kako će se ipak nešto promijeniti.

 

 

Be the first to comment on "Usvojen proračun ŽZH, Marija Ćeškić zastupnica HSP dr. Ante Starčević BiH jedina uložila amandman"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević