Usvojen proračun grada Širokog Brijega uz jedini amandman koji je uložila Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević BiH

U srijedu, 21.prosinca 2016. godine, sa prisutnih svih 25 vijećnika održana je treća sjednica gradskog vijeća.

Prije radnog dijela sjednice, vijećnik Ante Ćužić je preuzeo vijećnićku dužnost svječanom prisegom, budući da je Marija Ćeškić dala ostavku, SIP je mandat dodijelilo kandidatu s najvećim brojem glasova iza nje, s liste Saveza za Široki Brijeg.

Proračun Grada Širokog Brijega za 2017. godinu u iznosu od 9.977.300,00 KM usvojen je većinom glasova. Prijedlog je obrazložio pomoćnik gradonačelnika za financije Mate Zadro, koji je naveo kako je jedini amandman na javnoj raspravi za proračun grada uputila jedino Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević BiH, te se time pokazalo kako ostale organizacije jako malo sudjeluju u samom donošenju prijedloga za proračun.

Jednoglasno je usvojena odluka o određivanju građevinskih zemljišta u državnom vlasništvu na području katastarskih općina: Lištica, Donji Crnač, Turčinovići, Buhovo, Rasno i Gradac.

Odluka o prodaji nekretnina u svrhu izgradnje stambenih i poslovnih objekata koji se nalaze na području katastarskih općina Donji Crnač, Turčinovići, Buhovo, Rasno, Gradac i Knešpolje usvojena je jednoglasno.

Usvojena je odluka o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom Željku Jeliću (sinu Marka) iz Širokog Brijega. Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Bože Roberta Solde i Olivera Solde iz Donje Britvice,  kao i Radovana Galića iz Ljubotića usvojena su jednoglasno.

Vijećnici su primili informacije o stanju prometne infrastrukture, o izgradnji kanalizacije i pročistača otpadnih voda, realizaciji vodoopskrbe i aktivnostima vezanim za gradsko područje Duhanske stanice.

Vijećnica ispred HSP dr. Ante Starčević BiH, Marija Lovrić je tražila od predsjednika gradskog vijeća, kao i od gradonačelnika grada Širokog Brijega da se uputi dopis nadležnim institucijama za slučaj Mile Solde, jer već duže vrijeme nema nikakvih informacija. Također je zamolila da se napravi dopis Elektroprivredi HZHB  za mjesnu zajednicu Rujan, da se odradi sanacija dalekovodne mreže, jer je poznato da i kad puhne najmanji povjetarac, mještani Rujna nemaju urednu opskrbu električnom energijom, što je nedopustivo za 21. Vijek. Isto tako, zamolila je da se istoimenoj instituciji uputi dopis za najavljeno poskupljene električne energije, zatražila je objašnjenje za taj čin, jer je već odavno poznato da je skuplja cijena električne energije Elektroprivrede HZHB, negoli Elektroprivrede BIH.

Nadalje, vijećnica Marija Lovrić je predložila da se sanira dvorište ispred škole Mjesne zajednice Izbično, kao i da se istoimenoj mjesnoj zajednici pomogne i u izgradnji školskog igrališta, jer je škola u Izbičnu, jedina škola koja nema uređeno školsko igralište.

Na samom kraju sjednice Gradskog vijeća predsjednik Vinko Topić i gradonačelnik Miro Kraljević poželjeli su svima čestit Božić i sretnu i uspješnu Novu godinu.

Be the first to comment on "Usvojen proračun grada Širokog Brijega uz jedini amandman koji je uložila Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević BiH"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević