Reakcija Koalicije HSP dr. Ante Starčević BiH, HDU BiH na objave predsjednika HSS Kreše Beljaka povodom sudjelovanja M. P. Thompsona u vožnji sa hrvatskim reprezentativcima

Jučer je, nakon što su nogometni viceprvaci, hrvatski nogometni reprezentativci, u bus kojim su se vozili na Trg bana Jelačića, primili i hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, predsjednik HSS Krešo Beljak, objavio status na Twitteru kojim je spomenutog pjevača nazvao ‘fašističkim smećem’. Osjećamo dužnost, kao aktivni sudionici političkog života u BiH, oštro osuditi ovakve izjave. Činjenica je da su izbornik Dalić i reprezentativci primili Thompsona u bus, a zatim ga zamolili da i otpjeva dvije domoljubne pjesme na Trgu. Ovom izjavom je Beljak izvrijeđao prvo njih, a onda i sve nas koji smo uživali i osjećali nacionalni ponos prilikom jučerašnjeg dočeka. Beljak se ovime nije dokazao kao domoljub. Ova izjava je samo pokvarila osjećaj ponosa i hrvatskog jedinstva koji smo gledali ovih dana. Sramotno je da predsjednik jedne stranke sebi dopušta takav rječnik i na tako besraman način vrijeđa ljudi koji su na najljepši način osvjetlali obraz cijele Hrvatske. Osim toga, Marko Perković Thompson je samo uveličao ovo nacionalno slavlje. Njegove pjesme izražavaju domoljublje na najuzvišeniji način, a Vi ste to svojoj izjavom oblatili. Naši igrači, kao i izbornik su pokazali na terenu što znači voljeti svoj dom i ostaviti srce na terenu. Također, očekujemo reakciju HSS BiH na ovakvu izjavu, pogotovo nakon što je izbornik Dalić kazao da su igrali za sve Hrvate u Bosni i Hercegovini, te da će se ograditi od ovakvih izjava, da ništa, onda iz poštovanja ovome što su nogometaši i izbornik postigli.
Odjel za informiranje

Be the first to comment on "Reakcija Koalicije HSP dr. Ante Starčević BiH, HDU BiH na objave predsjednika HSS Kreše Beljaka povodom sudjelovanja M. P. Thompsona u vožnji sa hrvatskim reprezentativcima"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević