Predstavljanje kandidata na predstojećim Općim izborima 2018.: MARIJA ĆEŠKIĆ

Naša članica Marija Ćeškić, trenutno zastupnica u ŽZH rođena 24.9.1991. u Mostaru, magistrica prava, govori engleski i talijanski jezik. 4 godine iskustva volontiranja sa djecom sa poteškoćama u razvoju, 4 godine volontiranja u projektima osnaživanja nezaposlenih žena. Bavi se promocijom Hercegovine kao i organizacijom motivacijskih tribina za mlade. Donosimo njeno obraćanje u cjelosti.

 

[PORUKA BIRAČIMA]
Drage građanke i dragi građani ZHŽ!
Kada sam zadnji put stajala pred objektivom, a vezano za Opće izbore, bilo mi 23 godine. Sada, 4 godine poslije, obogaćena za iznimno političko, a prije svega životno, iskustvo zastupnice u Skupštini Zapadnohercegovačke županije, i to najmlađe, ponovno Vam se obraćam.
Često puta sam se pitala jesam li mogla izabrati lakši put, pogotovo za ženu, koji neće donositi pitanja, replike, zastupnička pitanja koja si nekad i bojao postaviti, ali nisi mogao protiv sebe i želje da dobiješ odgovor, inicijative zakona koji iz ovih ili onih razloga nisu inicirani na sjednice, ponekad povišeni glas, ponekad nemogućnost dovršenja pitanja, ponekad nedostatak kvoruma, ili sto drugih stvari koja zakonodavstvo donosi, a koja ne možeš znati unaprijed. Ipak, kad se sve zbroji i oduzme, mandat 2014-2018 završavam kao jedna od najaktivnijih zastupnika oporbe. Hvala dragom Bogu, jer znam da me je Njegova ruka vodila i pomagala. Sama to ne bih mogla. Hvala mojoj političkoj stranci HSP dr. Ante Starčević BiH, koji su me ponovno postavili na listu, a u koaliciji sa Hrvatskom demokratskom unijom. Ponovno idem sa kolegama sa liste u izbornu borbu. Nakon ove 4 godine, najvažniji zaključak koji sam donijela je taj da politiku smatram pozivom. Koji imaš ili nemaš. Meni je poziv da volim svoj rođeni Široki Brijeg, da vjerujem u neizmjerne potencijale regije Zapadna Hercegovina i da ljubim činjenicu da mojim žilama teče hrvatska i hercegovačka krv. Oni koji me znaju, znaju koliko sam ponosna biti Hrvaticom iz Hercegovine. To nosim iz vlastitog doma. Iz doma u kojem nije uvijek bilo izobilje, osim jedne stvari. Bilo je izobilja ljubavi. Prema Bogu, svom narodu i svom domu, svom kamenu. I to me tjera na ovaj poziv. Da ne sjedim prekriženih ruku, nego da iskoristim svoja znanja i talente da preživimo kao narod na ovom kamenjaru. Stoljećima je uspijevao, mora uspjeti i ovaj put. Pogotovo jer su nam dostupne informacije više nego ikad. Pogotovo pozivam mlade ljude. Moramo se trgnuti. Moramo raditi ono što najbolje znamo, pa ako treba i sami sebi stvoriti priliku, ako nam je drugi ne daje. Moramo izlaziti na teren, koliko god nas podcijenjuju. Dugujemo to hrabrosti predaka i budućnosti potomaka. Jer ovo je naš dom!

Iziđite na izbore 07.10.

Marija Ćeškić, Koalicija HSP dr. Ante Starčević BiH, Hrvatska demokratska unija BiH.

Be the first to comment on "Predstavljanje kandidata na predstojećim Općim izborima 2018.: MARIJA ĆEŠKIĆ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević