Politička agonija se nastavlja

Ovih dana smo svjedoci kako su članovi Predsjedništva BiH bili u posjeti Bruxellesu kako bi postigli dogovor vezan za donošenje novog Izbornog zakona. Naravno, kompromis se ponovno nije postigao. Pitamo se je li imalo smisla uopće putovati i trošiti novac za ishod koji je bio izvjestan i prije samog odlaska.
Mi stojimo pri svome stavu da se Izborni zakon čim prije treba donijeti, te da Bosne i Hercegovine nema bez konstitutivnosti i jednakopravnosti Hrvata kao i ravnopravnosti političkog odlučivanja Hrvata u BiH. U slučaju da se ne donese Izborni zakon, uvjereni smo da politička i svaka druga kriza prijeti Bosni i Hercegovini. Koliko god bilo teško pitanje pronalaska kompromisa za sve tri strane, nedopustivo je da se nastavlja status quo hrvatskog naroda u BiH, koji ima jednaka povijesna i politička prava na Bosnu i Hercegovinu, kao i ostali narodi. Vrijeme je da prestane svako političko i građansko ponižavanje hrvatskog naroda. Jedan narod ne može i ne smije birati političke predstavnike drugom narodu.
Sramnim smatramo izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da Hrvati nisu ugroženi i da im je bošnjačka politika sve dala. Hrvati su živjeli i živjeti će u Bosni i Hercegovini te imaju jednako pravo kao i ostali narodi na jednakopravno i konstitutivno donošenje odluka, te jedino uz ove uvjete možemo računati na europski put BiH.

Be the first to comment on "Politička agonija se nastavlja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević