IZVJEŠĆE SA 19. SJEDNICE HRVATSKOG NARODNOG SABORA

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) održalo je jučer, 04.09.2017. g., u 11 h 19. sjednicu u Mostaru.
Komentirana je aktualna politička situacija te analizirano je trenutno stanje na svim razinama vlasti, a raspravljana je i situacija u regiji.
Također je izraženo uvjerenje kako će do kraja godine biti aktiviran MAP, kako bi Bosna i Hercegovina postala dijelom NATO-a i europskih integracija.
Najavljen je i pozdravljen je nastup i dolazak predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u Žepče, Tuzlu i Orašje, gdje je i na tim susretima potvrđeno kako je Republika Hrvatska prijateljski nastrojena prema Bosni i Hercegovini, gdje je i ovom prilkom poslana poruka ohrabrenja Bosni i Hercegovini da nastavi svoj euroatlantski put.
Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora u svojim raspravama osvrnulo se i na krizu funkcioniranja vlasti na svim razinama, koja je ocijenjena kao možda i jedna od najvećih do sada.
Na sjednici je također prezentirana i informacija o aktivnostima Glavnog vijeća HNS-a.
Predsjedništvo je na kraju donijelo stav da se u sljedećem razdoblju intezivira održavanje sjednica s unaprijed dogovorenim temama koji će donositi zajedničke stavove i zaključke o položaju Hrvata u BiH.

Be the first to comment on "IZVJEŠĆE SA 19. SJEDNICE HRVATSKOG NARODNOG SABORA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević