HSP AS BIH: JOŠ JEDNA LJUDSKA ŽRTVA ZA SLOBODU HRVATSKOG NARODA

Croatian former general Slobodan Praljak stands prior to the start of his appeal judgement at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) on November 29, 2017 at the Hague international court, in the court's final verdict for war crimes committed during the break-up of Yugoslavia. Praljak, 72, appeared to drink poison seconds after judges upheld his 20-year sentence. He shouted out angrily "Praljak is not a criminal" then drank from a small brown bottle. The hearing was quickly suspended as his lawyer shouted out "my client says he has taken poison." / AFP PHOTO / ANP AND POOL / Robin van Lonkhuijsen (Photo credit should read ROBIN VAN LONKHUIJSEN/AFP/Getty Images)

U malo više od 24 sata smo svjedoci da Hrvati po stoti put u povijesti moraju dati ljudske žrtve u borbi za pravdu i slobodu. Svjedoci smo da, koliko god istina bila puno drukčija, ona nama nije dopuštena. General Praljak je bio žrtva, žrtva da se po tko zna koji put prizna identitet i sloboda Hrvatima u Bosni i Hercegovini.
Haški tribunal je pokazao da je sam sebi svrha i da je politički sud u kojem kocku bacaju velike sile, na račun nas malih, ali hrabrošću i srcem velikih. Kolika nepravda treba biti nanesena pojedincu, a koji usput predstavlja jedan napaćeni narod, da diže ruku na sebe i daje se kao žrtva za jedan narod? Koliko je morao voljeti istinu i svoj narod da se i života odrekao za njega? Koliko ga je morala boljeti presuda ratnog zločinca da umre za sve ono što je vjerovao?
A ljubljena zemlja Hrvatska? U što se morala pretvoriti povijesna gromada od zemlje, da svoj narod, u susjednoj zemlji, koja je nekad i njoj pripadala, ne zaštititi i baci među vukove? Zašto zaboravlja da je taj narod dao žrtve kad i njoj radilo o sudbini? Zašto zaboravlja da ovaj, njezin, narod diše za nju više nego neki koji imaju legalno i legitimno pravo na nju?
Ali naš narod nikada nije odustajao. Nikad. Krvari ali se ne prestaj boriti. Jer nas to nije naučio ni Zvonimir, ni Branimir, ni Krešimir, ni Zrinjski, ni Gubec, ni Starčević, ni Radić, ni dva Bušića, ni Tuđman, ni Praljak.
Generale, hvala na ljubavi i na svoj žrtvi koju si podnio za svoj ljubljeni narod u Bosni i Hercegovini!
Generale, oprosti nam svima, i neka ti dobri Bog oprosti i primi kao zasluge sve žrtve koje podnio za svoj narod!
Neka ti laka sveta hrvatska zemlja!

Be the first to comment on "HSP AS BIH: JOŠ JEDNA LJUDSKA ŽRTVA ZA SLOBODU HRVATSKOG NARODA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević