GRANT PROGRAM USAID DIASPORA INVEST PRILIKA ZA DOMAĆA PODUZEĆA

 

Danas je u Širokom Brijegu, u Uredu za EU integracije Županije Zapadnohercegovačke, održana info sesija o grant programu USAID DIASPORA INVEST. Radi se o otvorenom pozivu za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i stvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prijenos znanja i uvođenje novih tehnologija u BiH.
Projekat će osigurati grant sredstva za mala i srednja poduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine te koja su u (su)vlasništvu člana/ice bosanskohercegovačke dijaspore. Više informacija se može pronaći na njihovoj stranici http://www.diasporainvest.ba/.
Smatramo da je ovo odlična prilika za sve domaće tvrtke, ali i pojedince koji tek pokreću tvrtku, da kroz ovaj, ali i mnoge druge programe, koji se, nažalost, premalo koriste, mogu unaprijediti svoje poslovanje.
Također, jedna od glavnih smjernica gospodarskog programa Koalicije HSP dr. Ante Starčević BiH, Hrvatska demokratska unija je orijentacija na razvoj malog i srednjeg poduzetništva, povećanje proizvodnje i smanjenje nezaposlenosti kroz zapošljavanje mladih i obrazovanih ljudi, kao i izgradnju tehnoloških parkova. Narod neminovno iseljava. Ugrožen je opstanak Hrvata u BiH. Moramo djelovati sad ili nikad. Izađite na izbore.

Be the first to comment on "GRANT PROGRAM USAID DIASPORA INVEST PRILIKA ZA DOMAĆA PODUZEĆA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević