Održana 10. sjednica Predsjedništva HNS-a

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora danas je u Mostaru održalo svoju desetu sjednicu. Ispred HSP dr. Ante Starčević BiH sjednici je prisustovao predsjednik Milijan Nakić.

 Predsjedništvo je pored aktualno političke situacije, razgovaralo i o drugim političkim i sigurnosnim izazovima koji su pred Bosnom i Hercegovinom i zemljama u okruženju.

Predsjedništvo HNS-a posebno se osvrnulo i na migrantsku krizu, ilegalne migracije te organizirani kriminal vezan uz ovu temu, na što nadležen institucije nemaju odgovarajuću reakciju i rješenje.

Na sjednici je zatraženo od svih nadležnih institucija da spriječe ulazak ilegalnih migranata na područje BiH te žurno usvajanje zajedničke strategije i zajedničkog nastupa kao kvalitetan odgovor na ovaj problem. 

Predsjedništvo je stalo kod svojih ranijih donesenih odluka što se tiče izmjena Izbornog zakona. HNS traži poštivanje svih presuda međunarodnih i domaćih sudova, kako bi se omogućilo legitimno političko predstavljanje na svim administrativno-političkim razinama, te kako bi se Hrvatima omogućio izbor legitimnih političkih predstavnika. Također, naglašeno je da se traže rješenja za Predsjedništvo BiH, Domove naroda i Grad Mostar kroz zajednički paket. Predsjedništvo je pozvalo sve političke predstavike u BiH da prihvate i implementiraju odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i zastupanju, sukladno slovu Washingtonskog i Daytonskog sporazuma.

Be the first to comment on "Održana 10. sjednica Predsjedništva HNS-a"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević