Na 21. Sjednici Skupštine ŽZH zastupnica Marija Lovrić podnijela inicijativu za dodjelu stipendija studentima

U petak, 12.02.2021. održana je sjednica Skupštine ŽZH. Na sjednici je ispred HSP dr. Ante Starčević BiH Marija Lovrić.

Pohvalila je izmjenu zakona o braniteljskim naknadama, te podsjetila kako je HSP dr. Ante Starčević BiH u trenutku donošenja ovog zakona isticao kako zakon ima manjkavosti, te nadodala kako se nada da će se ukinuti i onaj dio gdje branitelji moraju biti na zavodu za zapošljavanje najmanje 12 mjeseci da bi ostvarili pravo na naknadu.
Uputila je pitanje što je s inicijativama koje je podnijela u 2019.godini, prva je bila smanjnje poreza na nekretnine za kupnju prve nekretnine, zatim status roditelja njegovatelja ili njegovatelja, to je trebalo ići s federalne razine, no nema povratne informacije, kao i za naknadu za majke 4 i više djece, odgovor koji je dobila jest da su u proceduri. No, postavlja se pitanje koliko te procedure uopće traju?
Nova inicijativa koju je zastupnica Lovrić uputila jest da se dodijeli po 6 stipendija, studentima iz svake općine/grada Županije Zapadnohercegovačke, što bi za 24 studenta bilo isplaćeno po 1500,00KM, što bi u ukupnom iznosu bilo 36000,00KM.
Vjerujemo da će biti razumijevanja i da će se u proračunu naći ovaj iznos, kako bi se pomoglo studentima. Podržali smo Nacrt zakona o Vladi, kao i izmjene zakona o oružju i streljivu, te je zastupnica po jednoj točci bila suzdržana za Zakon o ustanovama zbog izmjene članka 54.

Be the first to comment on "Na 21. Sjednici Skupštine ŽZH zastupnica Marija Lovrić podnijela inicijativu za dodjelu stipendija studentima"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević