II. sjednica Skupštine ŽZH

Jučer je održana II. sjednica Skupštine Zapadno Hercegovačke Županije. Obraćanje zastupnice Marije Lovrić možete vidjeti na linku videa niže.

Isaknula je kako joj je žao, što u novom sazivu Vlade imamo samo jednu ženu, te da žene ne bi trebale biti samo brojevi kada se popunjavaju izborne liste.

Podržali smo Vladu, jer smo ionako manjina u Skupštini, ali s jasnom naznakom da neću biti tu samo da podignem i spustim ruku, jer nisam za to izabrana, nego ću svojim prijedlozima probati konstruktivno djelovati, kako bismo mogli polučiti dobre rezultate, a samim tim i unaprijediti našu Županiju – rekla je zastupnica.

Formirana su sljedeća povjerenstva i odbori: Povjerenstvo za Ustav, poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za pravdu, upravu i ljudska prava (predsjednik Damir Jurišić), Odbor za ekonomsku, financijsku politiku i Proračun (predsjednica Žana Miličević),Odbor za prostorno uređenje, stambeno – komunalnu politiku, zaštitu okoliša, poljoprivredu i šumarstvo (predsjednica Marija Iličić), Odbor za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i informiranje (predsjednik Tomislav Mandić) Odbor za rad, zdravstvo, socijalnu politiku i stradalnike Domovinskog rata (predsjednik Željko Dragičević).

Izabrana je vlada u sastavu:

Zdenko Ćosić (Široki Brijeg), predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke

Toni Kraljević (Ljubuški), dopredsjednik Vlade i ministar financija

Dario Sesar (Posušje), ministar gospodarstva

Kristijan Zovko (Široki Brijeg), ministar pravosuđa i uprave

Tomislav Pejić (Grude), ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi

Ružica Mikulić (Grude), ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa

Zdravko Boras (Ljubuški), ministar unutarnjih poslova

Mladen Begić (Široki Brijeg), ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Na linku niže možete vidjeti video preuzet link sa www.sirokibrijeg.info Izlaganje zastupnice Marije Lovrić je od 3 :54, te od 12:06

Be the first to comment on "II. sjednica Skupštine ŽZH"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


HSP dr. Ante Starčević